Kontakt: info@levandejulkort.se

Badtunna i vinterträdgården

Är du stolt ägare till en trädgård? Grattis! Visst är det härligt att när du vill kunna ta med dig kaffekoppen ut i den egna trädgården? Användningen av trädgården behöver definitivt inte enbart handla om sommaren; det kan lika gärna gälla vintern. Läs mer om hur du kan njuta av din trädgård under den kalla årstiden!

Att bada utomhus är riktigt skönt och kanske tänker du främst på en pool när du hör ordet utomhusbad. Det finns dock andra möjligheter till bad som funkar även på vintern. En uppvärmd badtunna, som du bland annat hittar hos Svenska Badtunnor, är ett sätt att till fullo finna njutning av ett varmt bad ute. Det här är otroligt energigivande och kontrasten mellan det varma vattnet och den kalla uteluften ger en fantastisk upplevelse.

Många associerar trädgårdslivet med sommaren, vilket antagligen inte är så konstigt. Det är ju då det är särskilt trivsamt att vara ute. Vore det dock inte skönt att kunna förlänga säsongen så att du kan njuta av ”utelivet” även när det börjar bli kallt utomhus? Med rätt planering är detta fullt möjligt och vi ska här visa dig hur det ska åstadkommas. Det kan också vara idé att snygga till din trädgård inför vintern, så blir resultatet extra lyckat,

Hur ser det ut på din altan?

En annan metod för att förlänga utesäsongen är att glasa in din altan. På så sätt kapslar du in värmen, som du enkelt genererar med hjälp av en terrassvärmare eller liknande. Tänk dig själv att bjuda in vännerna på middag där ni kan sitta ute på altanen med skön värme. Möjligheten finns förstås också att låta bygga ett separat uterum dit ni kan ta er tillflykt under kyliga dagar, eller då ni vill sitta och titta på sommarregnet utan att bli våta.

Har du gröna fingrar och samtidigt önskar kombinera det med en plats att vistas undan kylan, kan du anlägga ett uppvärmt växthus. Här kan du med bibehållen komfort sitta och njuta av dina växter året runt. Växthus kan byggas i många olika storlekar, så varför inte satsa på en variant där hela familjen får plats? Våga njuta av din trädgård på ett helt nytt sätt!

Alltså, tre möjligheter att förlänga utesäsongen:

  • Badtunna
  • Inglasad altan eller uterum
  • Uppvärmt växthus