Kontakt: info@levandejulkort.se

Flyttjänster med i rutavdraget

Nu kan den som vill ha hjälp med flytten anlita en flyttfirma och använda sig av rutavdraget. Flyttjänster är nämligen några utav de tjänster som man nu kan göra avdrag för.

packet-flytta-leverans

I början på augusti införde man nya regler för rutavdraget och bland annat är det fler tjänster som nu ingår i avdraget, skriver nt.se. Bland annat ingår nu olika typer av flyttjänster i rutavdraget. Några exempel på avdragsgilla tjänster inom det här segmentet är flytt av bohag mellan bostäder, packning och uppackning, lastning och flytt av bohag till och från magasinering. De nya reglerna betyder alltså att man kommer kunna ta hjälp av en professionell firma med flytten till ett billigare pris.

Tänk på detta

Något som dock inte är helt positivt med att rutavdraget för flyttjänster börjar gälla, är att det öppnar upp för oseriösa firmor. I Privata Affärer kan man läsa att branschorganisationen Sveriges Möbeltransportörer är oroliga för att förändringen i rutavdraget leder till fler oseriösa firmor, istället för färre, vilket är en av anledningarna till de nya reglerna. Detta beror på att det inte finns någon riktig kontroll av flyttföretagen. Därför gäller det att som privatperson vara på sin vakt och kolla upp en del saker när man anlitar en flyttfirma. Följande bör man tänka på:

  • Att firman har det lagstadgade yrkestrafiktillståndet. Det är ett bevis på att bolaget har kompetensen och utbildningen som krävs.
  • Att företaget har F-skattsedel, vilket är en nödvändighet om man vill använda rutavdraget.
  • Att de har rätt försäkringar. För att kunna hjälpa till med flytten med största möjliga skydd behövs försäkringar, som endast kan tecknas med ett yrkestrafiktillstånd.

Hitta rätt firma

När man kollat upp dessa saker är det fritt fram att anlita en flyttfirma och har man svårt att överhuvudtaget hitta en firma som kan hjälpa till, är ett tips att googla ”bra flyttfirma i Stockholm” eller den ort som man bor på. För att välja rätt firma gäller som sagt att kolla upp om de har alla behörigheter som krävs, men sedan kan en bra grej även vara att höra med dem vad som faktiskt ingår i flytthjälpen. Läs mer.