Kontakt: info@levandejulkort.se

Klara julbestyren i köket

Med julen kommer smaker, dofter, bak och matlagning. Att se till att du har rätt utrustning i köket är ett garanterat sätt att lyckas med såväl julmat som med julens bakning.

I takt med att julen närmar sig börjar det bli dags att planera för såväl julbaket som för tillagningen av de stora mängder mat som hör julen till. Att hinna med allt kan kännas stressigt och ett sätt att minska stressen är att se till att ditt kök är i topptrim inför att de stora bak- och matlagningsprocesserna sätter igång.

varmluftsugnVälj rätt varmluftsugn

När det kommer till val av ugn är det bäst att välja en varmluftsugn för jämn värmefördelning, som garanterar att såväl julmaten som kakor och julgodis håller god kvalitet. Om värmen inte fördelas rätt riskerar hela bakningen att gå åt fanders så därför är ugnen inget man ska slarva med. När du väljer varmluftsugn är det viktigt att du tar god tid på dig och funderar över vilka behov just du har. Behöver du en stor eller liten ugn? behöver du några extrafunktioner eller räcker det med ett standardutförande? Om du är osäker är det en bra idé att fråga en återförsäljare om råd.

Ha ordning och reda i köket

  • Se till att ha ordning och reda i köket för att undvika onödiga stressmoment.
  • Häng gärna upp den mest använda utrustningen i krokar så att den är lätt att komma åt närhelst den behövs.
  • Placera annan vanlig utrustning i de mest lättillgängliga lådorna och skåpen, och det som används mer sällan i de mer svårtillgängliga utrymmena.

Kontrollera att du har rätt och fungerande utrustning

Inventera ditt kök i god tid inför julbestyren. Kontrollera så att hushållsassistenter och elvispar fungerar och är i gott skick. Räcker bunkarna till eller behövs det fler eller större? Har du tillräckligt vassa knivar och ett fräscht bakbord? Gör en lista på vad du behöver och pricka sedan av vad som finns och vad som saknas. Det finns få saker som är värre än att stå mitt uppe i julbaket och inse att man saknar en viss utrustning.