Kontakt: info@levandejulkort.se

Välmående trädgård till våren

Vår i trädgården betyder inte bara underbara blomster. Tyvärr så behöver man även hålla utkik efter ohyra som börjar trivas ute i dessa varmare temperaturer. Var därför noga med att skydda din trädgård från skadedjur.

tulpanerFrosten börjar försvinna och trädgårdsodlingar som förbereds i höstas börjar ta sin plats. Sol, plusgrader och näringsrik jord betyder att växtligheten kommer ta form på stört. Det gäller dock att förbereda för att motverka att skadedjur kommer och inkräktar. Som vi skrev om i ett tidigare inlägg kommer skadedjuren fram under våren och sommaren eftersom de inte gillar kyla. Därför är det nu extra viktigt att hålla trädgården i schack för att undvika att de fina växterna blir uppätna av småkryp.

I vårens soliga värme är det många som tar sig ut i trädgården för att sätta vårlökar och så fröer inför sommaren. När växterna sedan börjar gro är det upp till trädgårdsägaren att skapa bästa förutsättningarna för att växtrikets välmående. Leva och Bo tipsar om hur man framförallt håller skadedjur borta från sin trädgård.

Undvik ohyra i trädgården

För att undvika skadedjur i trädgården finns det många bra knep att lära sig. Tänk till exempel på att täcka över växter och odlingar med fiberväv för att lättare hålla ohyran borta. Undvik även att ha eventuella pallkragar för nära varandra, detta skapar bra gömställen för djuren som är svåra att upptäcka.

Man ska även hålla utkik på alla växternas blad med jämna mellanrum, detta för att i tid upptäcka inkräktare. Sedan kan man strö medel över växterna som inte skadar varken växterna eller miljön. För att undvika att fåglarna äter upp nysådda fröer är det bra att täcka över ytan med täta nät.

Sista rådet är att inte spara på skräp och kompost i trädgården. Detta kommer locka fler djur än man någonsin kan ana.