Kontakt: info@levandejulkort.se

Möjligt att få bolån trots skulder

Är du skuldsatt eller har fått en betalningsanmärkning samtidigt som du har god återbetalningsförmåga? Drömmer du om att köpa en egen bostad men får inget lån på grund av skulderna eller betalningsanmärkningen? Goda nyheter, det går att få bolån ändå.

Mönstret över vilka som drabbas av betalningsanmärkningar har förändrats på senare år. Å ena sidan drabbas fler äldre av betalningsanmärkningar, samtidigt som yngre blivit bättre på att betala i tid. Enligt Sydsvenskan tros ett skäl till detta vara att svenska kreditgivare blivit hårdare mot unga låntagare. Men att villkoren skärpts innebär samtidigt att fler unga drabbas av betalningsanmärkningar som hade kunnat undvikas. Kronofogden säger följande:

En anmärkning kan exempelvis leda till att du inte får lån, kan hyra lägenhet eller teckna telefonabonnemang.

Inte minst för unga människor som när en önskan om att äga sitt boende. Det finns dock hopp, du kan få beviljat bolån trots skulder eller betalningsanmärkning, till exempel om du vänder dig till Comboloan på föregående länk.

Comboloan tänker nytt

lånVad en aktör som Comboloan gör är att de inte tittar på dina nuvarande skulder eller betalningsanmärkningar. Ett förfarande som sätter blickfånget mot hur orättvisa storbankernas bedömningar ofta är. Istället för att titta på skuldsättning eller betalningsanmärkningar tar Comboloan i första hand din nuvarande återbetalningsförmåga i beaktande. En betalningsanmärkning stannar kvar i kreditupplysningsföretagen i tre år vilket kan uppfattas som orättvist om det nu är så att du trots detta har god privatekonomi. Tur är då att nya aktörer gör det möjligt att med rätt förutsättningar ge dig ett lån.