Kontakt: info@levandejulkort.se

Luftvärmepump – ett bra uppvärmningsalternativ för vintern

Vill du spara pengar samtidigt som du vill värma upp ditt hus på ett effektivt sätt? Då kan en luftvärmepump vara det bästa alternativet. Lär dig mer om dem i den här artikeln.

Att byta till luftvärmepump kan vara en av de största besparingarna du kan göra. Efter den initiala investeringen för inköpet kan du sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 20 procent eller mer. Ett särskilt bra märke som gör luftvärmepumpar som är anpassade för Sveriges klimat är Panasonic. Du kan läsa mer om dem här: https://luftia.se/luft-luft/panasonic, eller få reda på fler fördelar med dem i texten som följer.

Många fördelar med luftvärmepump

acEn luftvärmepump innebär många fördelar gentemot andra uppvärmningsmetoder. Dels sparar du pengar på uppvärmningskostnader. Den kanske främsta faktorn som gör luftvärmepumpen till en av de mest effektiva uppvärmningsmetoderna är hur den justeras. Effekten ställs nämligen in steglöst. Det betyder att du kan anpassa luftvärmepumpen så att den värmer upp exakt så mycket som behövs. Det är perfekt till exempel om du vill tända en brasa. Brasan värmer upp hemmet till viss del men du kan fortfarande ha på luftvärmepumpen på lägre effekt för att hålla temperaturen på en rimlig nivå i hela hushållet. En annan fördel är att luftvärmepumpar ger dig bättre luftkvalitet inomhus eftersom de också renar luften.

Billig och enkel att installera

Luftvärmepumpar från Panasonic är både billiga och enkla att installera. Många klarar faktiskt av att installera dem helt på egen hand. Eftersom de är billiga tar det inte heller särskilt lång tid att tjäna in inköpet. Än större effekt av att byta till luftvärmepump får du om du också tilläggsisolerar. Ju bättre ditt hus kapslar in värme desto mer energieffektivt blir det. Helena Holm som till vardags jobbar på Energimyndighetens Testlab rekommenderar att du börjar med att kontrollera isoleringen på vinden. I samma anda kan du förstås också se över dina fönster, treglasfönster är att rekommendera för att det ska bli så energieffektivt som möjligt.

Fördelar med Panasonics luftvärmepumpar sammanfattade:

  • Sparar på uppvärmningskostnader.
  • Värmer upp när det är kallt och kyler ned när det är varmt.
  • Är enkla att installera.