Kontakt: info@levandejulkort.se

Så julpyntar du smart och billigt

Julen är en högtid med många traditioner. De flesta förknippar julen med gemenskap, mat och julklappar. I Sverige är det ingen ovanlig syn att se röd-vita adventsljusstakar i varje fönster inför jul. Detta är bara en av alla juldekorationer som folk sätter upp.

Rött och grönt är två traditionella färger som vanligtvis förekommer under julen i folks hem. När det gäller julinredning behöver det inte kosta skjortan. Ett säkert och hyfsat billigt tips inför julen är att införskaffa röda gardiner. Se till och besök Nordisk textil där det finns massor av inredning som plädar, gardiner och andra juldekorationer att välja mellan. Ett tips för att få upp julkänslan lite extra är att göra sitt egna julpyssel.

”Låt barnen klippa, klistra, måla och knåda ihop egna klappar att ge bort till nära och kära i jul” skriver Expressen.

Ljus och värme

Pyssel och förberedelser är en stor del av julen. Det kan därför bli en härlig stund för både vuxna och barn. Samtidigt som du julpysslar kan det även vara mysigt att sätta upp ljusslingor på balkongen eller i fönster. Nu finns det också LED-lampor som du kan använda istället för värmeljus inomhus. Vill du skapa ett varmare intryck i ditt hem kan du inreda med plädar och filtar. Idag finns det också värmeisolerande gardiner som håller kvar värmen i ditt hem.

Varma golv under julen

Kalla golv är något som kan göra det svårt att gå upp på morgonen. Kanske är det glipor i golvet eller att fastigheten är gammal. Sköna mattor är ett enkelt och effektivt knep för att slippa kalla golv. Precis som med gardinerna kan du välja röda mattor till jul.