Kontakt: info@levandejulkort.se

Så blir sovrummet hemmets mysigaste plats

Att sovrummet utstrålar ett lugn och har en hög myskänsla är betydelsefullt för sömnen. Det hänger mycket på detaljerna för att ditt sovrum ska upplevas som inbjudande. Ha en och samma färgskala, matcha textilier med varandra och investera i en riktigt bra säng.

Mysig och bekväm sängEftersom sängen spelar huvudrollen i sovrummet är det en bra idé att börja där. Se till att din säng är skön och bekväm för att du ska kunna sova bra. Sedan bäddar du den med fluffiga täcken, mjuka kuddar och krispiga lakan. Om du inte har en komfortabel säng i dagsläget kan du hitta en ny från Sängvaruhuset.se som du beställer direkt hem.

Hitta den bästa sängen

Sängvaruhuset har kontinentalsängar, ramsängar och ställbara sängar från Hästens i sitt sortiment. Det är bara du som vet vilken säng som är skön för dig. Det beror på att alla kroppar är olika och alla har olika preferenser för vad som är behagligt. Du kan alltid besöka Sängvaruhuset för att prova olika modeller innan du bestämmer dig. Då kan du få tips och råd från sängexperter när det kommer till sovkomfort och sömn. Ett tips är att hitta en säng där du kan ligga på ett sätt så att kroppen kan slappna av helt. För att höja sängens mysfaktor kan du med fördel tänka lager på lager när du bäddar.

Satsa på textilier och belysning

När sängen är färdig kan du fokusera på övriga rummet. Att ha en mysig matta att sätta ner fötterna på och sätta upp gardiner av något slag är två saker som höjer stämningen. Att inreda efter ett speciellt tema är ett annat tips. Då är det lättare att få till en röd tråd. Att satsa på olika ljuskällor i sovrummet är också viktigt för att kunna skapa rätt stämning. För att kunna sova gott är det bästa att bannlysa alla sorters skärmar i sovrummet och ha det svalt i rummet.