Kontakt: info@levandejulkort.se

Så bygger du ditt drömhus

Det är helt möjligt för dig att bygga ditt drömhus, vare sig du är snickarkunnig eller knappt har hållit i en såg i hela ditt liv. Idag finns det företag som hjälper dig att bygga ditt drömhus från grunden. Tillsammans med företaget ritar du ditt hus eller så väljer du ut en modell som passar dig. Sedan levererar företaget noggranna och genomtänka ritningar som hjälper dig att bygga huset.

Att bygga ditt drömhus eller sommarstuga på det sättet är både billigt och bra för miljön. För att lyckas måste du hitta rätt tomt och sedan tänka igenom huset så att det fungerar för dig och din familj. Ditt hem och sommarstuga är så mycket mer än bara ett ställe där du sover. Ett hus som du verkligen trivs i ger mycket glädje och är värt att investera i. Det kan därför vara klokt att du bygger ditt hus eller sommarstuga så att det verkligen blir som du vill ha det. Ta hjälp av http://dalbo-timmerhus.se/ för att bygga ditt drömhus, så får du ett personligt och miljövänligt timmerhus i närodlad och tätvuxen gran som håller i århundraden.

Hitta din tomt

Hus och sommarstuga handlar alltid om två saker: huset och läget. Det första som du behöver göra är att hitta tomten som huset ska stå på. Timmerhus passar både i villakvarter som bostadshus, ute på landet och som sommarstuga i fjällen eller vid vatten. Innan du köper tomt måste du ha bygglov, särskilt om du ska bygga i fjällen, vid en sjö eller skärgården. Tänk också igenom möjligheterna att installera vatten, avlopp och el. Eftersom sommarstugor just nu är mycket eftertraktade, kan det vara smart att bygga ditt fritidshus så får du det både som du vill ha det och till ett bra pris.

Ditt drömhus

Titta på olika hus och fritidshus för att få mycket inspiration. Det finns många smarta lösningar på både altaner, loft och luftiga hallar att ta efter. Du kan välja mellan att köpa ett ”färdigt” timmerhus eller att du ritar ditt hus själv. Om du vill rita huset själv är det klokt att alltid rådfråga det företag som du ska anlita, så att du verkligen får bra lösningar. Tänk också långsiktigt, så att du både kan bygga ut och använda det efter förändrade familjeförhållanden, som när du får barn eller när barnen flyttar hemifrån. Tänk också igenom:

  • möjligheter till att bygga en eller flera altaner
  • mycket ljusinsläpp, särskilt i ett mindre hus
  • loft
  • hur många sovrum som är bra att ha
  • kökets triangel: det ska vara smidigt att förflytta sig mellan spis, kyl- och frys samt diskhon

Bygg ditt hus

Det är viktigt att du har en bra grund för huset att byggas på. Själva materialet i timmerhuset kommer att levereras färdigkapat och i rätt längder. Det blir lite som att bygga lego, bara mycket tyngre och att du behöver bra verktyg. När du bygger ditt hus kan du antingen välja att bygga upp det själv, be företaget som ”byggt” ditt hus om hjälp eller anlita en lokal snickare. Du kan beställa altan eller så bygger du en egen altan. Var noggrann när du bygger upp ditt drömhus, så kommer det att stå i flera generationer.