Kontakt: info@levandejulkort.se

Förnya sovrummet med textilier

Att inreda sitt sovrum mysigt och komfortabelt är enklare än vad många tror och med små medel kan du få ditt sovrum att kännas både mysigare och lyxigare. Genom att blanda textilier och material får du dels en härligare känsla i rummet men också bättre sömn. Här kan du ta del av ett par enkla tips för att lyckas få till ett härligt sovrum. 

kvinna sover i sängDet mest centrala i sovrummet ska såklart vara sängen. Att blanda textilier lager på lager ger en mysig och romantisk känsla i sovrummet. Kombinera sängkjol, påslakan i satin, en härlig pläd och många kuddar av olika storlekar för att få sängen att se riktigt lyxig och bekväm ut. Att bädda med rätt antal kuddar kan kännas svårt då man gärna vill att sängen ser inbjudande ut utan att det ska ta allt för lång tid att kunna hoppa i säng på kvällarna. Två eller tre rader av kuddar ser allra mysigast ut beroende på storleken på sängen. Börja med att placera kuddarna du sover på längst bak och dekorationskuddar längst fram. Många tycker att köket är hemmets hjärta, men det skulle likväl lika gärna kunna vara sovrummet. I snitt sover vi bort 25 år av våra liv och det är viktigt att man får sin sömn på en plats man känner sig trygg och bekväm på. Sömnen är väldigt viktig för oss människor för att hålla hjärnans hälsa i balans

 

Lugna och svala färger för en bättre sömn

För den ultimata sömnen bör du inreda ditt sovrum i lugna färger som blått eller grått. En undersökning av ett hotell har visat att de gäster som bodde i blåa sovrum sov allra längst. Färger som grått och blått har en lugnande effekt på oss människor och kan hjälpa oss att sova bättre om nätterna. Kombinera färger ur färgskalan med enklare mönster för att få till en lugnande känsla i hela sovrummet.