Kontakt: info@levandejulkort.se

Skapa en sagolik trädgård

Drömmer du om att skapa den perfekta trädgården med en optimal balans av blommor, träd, odlingar och avkopplande uteplatser? Vill du kunna hitta allt du behöver och enkelt beställa hem varorna till dörren? Då gäller det att ta reda på vad du behöver för skapa din egen sagolika trädgård.

Först och främst bör du utgå ifrån din tomts förutsättningar. Om du har en mindre trädgård måste du förmodligen prioritera bland allt du vill ha. Är det viktigast med ett rejält trädgårdsland eller vill du hellre satsa på prunkande blomsterrabatter? Kanske är platser för avkoppling och umgänge med vänner och familj viktigast för dig? Besök gärna Garden stores trädgårdsbutik online för att få inspiration och hitta allt för din trädgård.

Så planerar du trädgården

Vid planeringen av din trädgård är det bra att utforma trädgården så att värdet på huset ökar, något som innebär att du ibland kanske måste välja något annat än du hade tänkt från början. Rama gärna in tomten med ett klassiskt trästaket och bygg högre plank vid de platser av tomten där du vill skapa en ombonad känsla. Med färgstarka klätterväxter som till exempel klematis förvandlar du planket till en blommande vägg.

En välskött gräsmatta är en bra grund och med en robotgräsklippare kommer du inte att behöva lägga flera timmar i veckan på att klippa gräset. En berså passar utmärkt i en sagolik trädgård liksom klassiska romantiska växter som pioner, aklejor och rosor. Ett hallonsnår och ett jordgubbsland är också fint och ger dessutom goda bär att äta under sommaren. Att investera i bekväma utomhusmöbler som tål väder och vind är också viktigt för att få till en härlig trädgård. Skapa gärna flera uteplatser i trädgården så att du kan slå dig ner under ett träd eller sitta och njuta av en vacker rabatt oavsett var du befinner dig i din trädgård.