Kontakt: info@levandejulkort.se

Missa inte att renovera taket på huset

Du som renoverar i hemmet i Stockholm kanske har börjat fundera på om även taket behöver renoveras eller bytas ut. För många så kan det kännas svårt att veta då de inte känner sig insatta i saken, eller inte själva vill ge sig upp på taket för att titta på hur det ser ut. Då kan det vara bra att ta in hjälp till saken.

Man,Worker,Uses,A,Power,Drill,To,Attach,A,CapDet rekommenderas starkt att du anlitar hjälp från experter, som till exempel firman tak 2.0 i Stockholm, som kan hjälpa dig med inspektionen av taket, ge rekommendation kring eventuella åtgärder, och dessutom utföra själva renoveringen eller bytet av taket om sådan behövs – att bege sig upp själv kan leda till att du faller och skadar dig själv eller taket. Om du har börjat känna en lukt från insidan av taket när du är uppe på vinden, eller ser mögel eller fuktskador, så är det ett solklart tecken på att taket är i behov av åtminstone renoveringsarbete.

Tänk även på att olika typer av tak kan beräknas hålla olika länge, men att den tänkta livslängden påverkas av hur bra det underhålls:

”Det finns inga medel som gör att ett tak håller i evigheter, det behöver underhållas”, säger takvårdaren Mathias Kempe till Villanytt.
Se därför till att du ger taket så bra förutsättningar som möjligt, och gärna arbetar förebyggande genom att underhålla det och att låta experter titta på taket så att renoveringar kan göras innan mindre skador hinner bli värre.