Kontakt: info@levandejulkort.se

Öka värdet på bostaden

Att sälja sin bostad och köpa en ny är troligtvis en av de största affärerna man kommer göra i sitt liv, och då vill man säkerligen även gå med så hög vinst som möjligt – turligt nog finns en hel del enkla knep för att just höja värdet på sin bostad.

Pengar och bostadsannonserDet finns flera knep för att höja värdet på sin bostad som man kan ta till inför en försäljning för att på så vis maximera chanserna till att gå bra med vinst. Till exempel är ett beprövat knep att fokusera på badrum, rör och få ökat värde men det finns långt fler saker än så man ska tänka på för att göra den bästa tänkbara affären. Något som till exempel Expressen skriver om är vad mäklarens bästa tips är – och är det någon som har koll på hur en bostad värderas så är det ju en mäklare!

Detta ska du fokusera på enligt mäklaren:

  1. Sälj vid rätt tidpunkt – vissa tider på året går bostadsmarknaden trögt och den tiden på året är köparens marknad och alltså inte till fördel för den som säljer, se därför till att sälja när du har marknaden på din sida. Enligt mäklaren i Expressen är det från augusti till oktober och undvik perioden maj-juni.
  2. Besiktiga och åtgärda innan – finns något du behöver renovera eller fixa till? Genomför en besiktning innan försäljning och ta tid att renovera och fixa till det som framkommer under denna.
  3. Styla och rensa – när det är dags för visning är det dags att rensa för att göra så din bostad ser så luftig ut som möjligt och fokuserar du även på att styla kan du göra hemmet riktigt inbjudande att buda på för de potentiella köparna.
  4. Städa och tvätta – hela hemmet ska vara skinande rent från golv till tak så missa inte dina fönster eller mellan och bakom elementen.
  5. Yttre utrymmen – är det en villa bör du fixa i trädgården, altanen och på gångvägen in till villan precis som att du i en lägenhet inte ska glömma att fräscha till balkongen en smula.
  6. Fräscha till ordentligt – ta en titt hemma och kolla om du kan göra hemmet ytterligare lite inbjudande kanske kan du måla om, fixa taket, styla om belysningen och ljuset eller snygga till köket.