Kontakt: info@levandejulkort.se

Värm dig i vinterkylan

När kvällarna blir mörkare och kyligare är det skönt att värma kroppen med bastubad eller i en badtunna. Värmen har flera hälsofördelar och erbjuder en välbehövlig paus i en hektisk tillvaro.

Att det är bra för kroppen att bada bastu eller krypa ner i en varm badtunna är knappast en nyhet – forskning har visat att regelbundet bastubadande både kan sänka blodtrycket samt minska nedstämdhet och depression. I bastuns hemland Finland bryter man gärna av det varma bastubadet med att kyla kroppen i snö eller med kallt vatten. Det här ökar blodflödet och är bra för både hud och muskler. Samtidigt tar man gärna ett torkat björkris och slår mot kroppen för att få öka blodcirkulationen och ta bort gamla hudceller. Bastu- och badtunna är helt enkelt universalmedel för både hud, muskler och leder!

Bada badtunna för välbefinnande

Alla som någon gång krupit ner i en ångande het badtunna samtidigt som kylan nyper i kinderna vet att det är en riktig boost för välmåendet. Det varma vattnet låter musklerna slappna av och besvär som nack- och axelvärk kan lindras. Ångan i bastun och badtunnan kan dessutom lindra andningssvårigheter och effekten kan förstärkas med eteriska oljor från eukalyptus eller tallbarr. Badtunnor finns i flera olika storlekar och varianter som passar både mindre tomter och terrasser. Tänk på att välja en tunna som harmonierar med resten av stilen och materialen på terrassen för att skapa en oas-känsla på din egna uteplats. Glöm inte bort belysningen utan komplettera med ljusslingor och fast utomhusbelysning för att få till rätt stämning. Pricken över i:et blir sedan levande blockljus som kan placeras runt badtunnan.

Skapa en spa-upplevelse hemma

En bastu och en badtunna kan utgöra grunden för ditt egna fullutrustade hemma-spa. För att maximera upplevelsen kompletterar du med vackra badrumstextilier, väl avvägd belysning och lyxiga hudvårdsprodukter. Inred terrass och badrum med naturmaterial som trä och sten för att ytterligare förstärka känslan av lyx och välbefinnande. Många gröna växter kan trivas bra i den fuktiga miljön i badrum och blir dekorativa inslag. En välgenomtänkt helhet kan bli en plats där du kan dra dig undan från vardagens stress och få den återhämtning du behöver.