Kontakt: info@levandejulkort.se

Så får du en stressfri jul

Många stressar livet ur sig för den perfekta julen. Tyvärr brukar den sällan infinna sig när kraven och förväntningarna är höga. Att planera, kommunicera och delegera är grundstenarna i en stressfri och härlig jul.

Julen är en fantastisk högtid och en tid på året som många älskar. Men för många kantas julen av stress för att hinna med alla bestyr. För att minimera stress och istället få ett lugnt och harmoniskt julfirande är det viktigt att prioritera. Du kan exempelvis försöka delegera bort vissa saker som städning. Att ge dig själv en tidig julklapp och boka hemstädning är verkligen en bra idé för att slippa stress. Hos deluxia.se kan du boka hemstäd för att förbereda ditt hem inför årets julfirande. Städning är något som du verkligen inte behöver göra själv. Medan hemmet städas kan du handla julklappar och julmat.

”Att acceptera, tolerera, delegera och sänka kraven kan vara det som gör att julfirandet flyter smidigt och att du blir nöjd trots att allt inte är precis enligt din önskedröm.” Läs mer här

Sänk kraven

För att julfirandet ska bli lyckat är det bra att inte ha för höga förväntningar på själva julhelgen. När du har för höga krav på att julen ska bli perfekt är det stor risk att du endast blir besviken. Om du istället tar ner kraven och släpper kontrollen kan du få en fantastisk julhelg. För att julen inte ska gå i stressens tecken är planering och kommunikation väldigt viktigt. Prata med dem du ska fira tillsammans med och kom överens om något som passar de flesta.