Kontakt: info@levandejulkort.se

Skaffa luftvärmepump för effektiv värme

Under den kallare delen av året påverkas både komforten och plånboken på ett negativt sätt om bostadens uppvärmningssystem inte håller måttet. Den naturliga lösningen är luft-luftvärmepump som ger optimal uppvärmning till en låg kostnad. Läs mer om det här nedan!

El är sällan särskilt kul att betala för, trots att det förstås är nödvändigt. En stor del av elräkningen handlar om uppvärmningen av våra bostäder, särskilt under vintertid när det går åt extra mycket energi. Den som fortfarande dras med ett äldre uppvärmningssystem i huset får bittert erfara att elkostnaden skenar iväg – inte sällan okontrollerat under en riktig vargavinter. Det här är förstås en mycket tråkig kostnad, samtidigt som det också är en belastning för miljön. Använder du fortfarande en oljepanna, exempelvis, betalar du alldeles för mycket i onödan och likaså om din bostad värms upp av elelement i form av direktverkande el.

Det rätta valet för plånboken och miljön

Nej, det här är inte hållbart ur någon synvinkel alls. Satsa istället på en luft luft värmepump och spara många sköna slantar! Det finns en mängd olika luftvärmepumpar att välja bland på marknaden. Du gör ditt val baserat på storleken på den yta som ska värmas upp i kombination med hur planlösningen ser ut. Ett enplanshus klarar sig som regel med en enda värmepump, medan det ibland kan vara nödvändigt med ytterligare en enhet om bostaden består av flera våningsplan.

Fördelarna, då? Du får en behagligt låg elräkning, en skillnad du kommer märka redan när första elräkningen efter värmepumpsinstallationen kommer. Luftvärmepumpen tar tillvara på luften på bästa sätt och producerar varmluft som ger en behaglig värme närhelst du önskar. Varmt och skönt på vintern, med andra ord – och svalkande luftkonditionering på sommaren. Samtidigt gör du en insats för miljön genom att välja en uppvärmningsmetod som är energieffektiv. Ytterligare en fördel med luft-luftvärmepumpen är att det är en billig investering. Jämför exempelvis med bergvärme som kostar många gånger mer och kräver många års drift innan du får igen det du lagt ut!

Alltså, fördelarna med en luft-luftvärmepump är:

  • Låg investeringskostnad
  • En behagligt låg driftskostnad
  • Skönt klimat året runt
  • Miljövänligt alternativ