Kontakt: info@levandejulkort.se

Gardiner som renar luften

Hur ren är luften i ditt hem? Många köper gärna en luftrenare eller två för att säkerställa så att luften inomhus blir lika frisk och fräsch som utomhus, speciellt vanligt om det finns allergier i familjen exempelvis. Men nu kanske detta inte längre är nödvändigt om man ska tro IKEA som nyss lanserat en gardin som sägs rena luften i våra hem.

Att ha en luftrenare inomhus hemma är det absolut bästa sättet att hålla luften fräsch och fri från partiklar som orsakar eller förvärrar allergi, det är ett som är säkert. Men nu kanske det finns ytterligare ett sätt att rena hemmets luft, och sättet är väldigt enkelt: genom att köpa en speciell gardin. Det är i alla fall va IKEA menar som snart lanserar gardinen Gunrid.

” – Vi ville skapa ett enkelt, bekvämt och prisvärt sätt att rengöra luft, som inte skulle ta mycket plats” säger en produktutvecklare hos möbeljätten vilket Expressen skriver om.

Modern teknik och innovation

Hur kan en gardin rena luften? Enligt IKEA är tekniken bakom gardinen både innovativ och helt unik. Gardinen är nämligen täckt av en mineralbaserad fotokatalysatorbeläggning vilken aktiveras av både solljus och lampor. När den aktiveras så börjar gardinen bryta ner vanliga föroreningar i luften såsom både lukt och gasen formaldehyd. Men om den verkligen funkar återstår att testa så än kommer gardinen inte finnas på varuhusen, om allt går som det är tänkt är dock förhoppningen att den kommer lanseras i början av 2020.