Kontakt: info@levandejulkort.se

Skaffa en hemförsäkring för drömhus

Har du äntligen flyttat in i ditt nya drömhus? Då är det viktigt att teckna en hemförsäkring så att du, ditt hem och dina saker blir rätt försäkrade. Detta ger en säkerhet vid både små och stora händelser som du kan råka ut för.

Att teckna en hemförsäkring är en trygghet i vardagen då den ger dig ett bra basskydd. Har du flyttat till en lägenhet räcker det med en vanlig hemförsäkring, har du istället flyttat till en bostadsrätt eller villa kan du behöva ett tillägg på din försäkring.

Vad täcker en hemförsäkring?

En hemförsäkring är så mycket mer än bara ett skydd för hemmet. Den kan ses som en paketförsäkring där du bland annat även får reseskydd, ansvarsskydd och rättsskydd. Här kommer några exempel tillfällen som en hemförsäkring täcker.

  • Skador i hemmet såsom brand eller vattenskada. Har du oturen att det börjar brinna eller till exempel tvättmaskinen börjar läcka när du inte är hemma och orsaka en stor vattenskada, får du ersättning för skadorna via din hemförsäkring och kan även få hjälp med tillfälligt boende.
  • Stöld av dina saker. Har du en cykel som blivit stulen från husets cykelförråd? Då kan du få ut pengar för att köpa en ny från din hemförsäkring.
  • Olycka på resa. Ibland sker det olyckor på resande fot. Det kan vara att du trillar med mopeden i Thailand eller ramlar i skidbacken och bryter armen. Med en hemförsäkring kan du få hjälp med sjukhuskostnader och en ny hemresa om det behövs.
  • Rättsskydd till exempel vid överfall. I din hemförsäkring kan du till och med få hjälp med rättskydd om du till exempel skulle råka ut för ett våldsbrott eller sexualbrott.

Tilläggsförsäkring för extra skydd

När du har en hemförsäkring kan du lägga till flera olika tilläggsförsäkringar på denna för ett extra skydd som är anpassat efter dig och din livssituation. Några exempel är bostadsrättstillägg om du bor i en bostadsrätt, allrisktillägg för ett extra skydd av dina saker och utökat reseskydd där det bland annat ingår avbeställningsskydd. Ett tips är att se över vilka försäkringar du har en gång om året för att försäkra dig om att du har rätt skydd och inte är dubbelförsäkrad.