Kontakt: info@levandejulkort.se

Det smarta hemmet har smart belysning

När man inreder är det viktigt att inte glömma bort belysning och hur bra lampor både gör ett hem mysigt och funktionellt. Nu har det kommit massa smarta lampor på marknaden, vad kan man göra med dessa egentligen?

 

belysningAtt planera sin belysning efter mys, arbete, tv-tittning och annat är viktigt. Det skapar en mer harmonisk känsla hemma. Nu har tekniken kommit så långt att lamporna och belysningen som helhet kan anpassa sig efter dig, efter tider på dygnet, rörelse och ljud. Det är smarta LED-lampor som kommer ta över framtidens belysning, kanske är det lika bra att börja använda dessa coola varianter redan nu.

I en artikel i M3 går det att läsa om hur företaget Philips med sin serie Hue var en av de första aktörerna på smartlampemarknaden. Nu kommer både Apple och Ikea med konkurrens i sektorn och det gör att det kommer bli ännu billigare att köpa dessa coola ljuskällor framöver.

Detta är smarta lampor

Men vad är då egentligen smarta lampor? Jo, det är lampor med inbyggda wifi-mottagare som gör att man kan styra dessa över det trådlösa nätverket. De kan även programmeras att styras av rörelse, ljus och ljud eller med timer. Allt enkelt via en app i mobilen. Lamporna kan ofta ändra färg och intensitet på ett smidigt och sömlöst sätt. Detta är en del av det allt mer digitala hemmet som förmodligen kommer att styras av röst likväl som enkla rörelse:

Tekniken för röstigenkänning har haft en snabb utveckling under de senaste åren, men vi har framför allt sett den användas i smarta mobiltelefoner. Nu jagar teknikjättarna efter nya sätt att få konsumenterna att acceptera att tekniken tar en större plats i deras hem – Nyteknik.se